Nieuws

 

Nieuws

Het cursusjaar 2018-2019 dient zich al weer aan.
Het is weer voorbij die mooie zomer, daar was toch een liedje van.Maandag 24 september hopen we weer te beginnen met onze eerste individuele lessen.
Zie ook rooster http://seniorwebtholen.nl/rooster.html.

Als u in de kolom Cursist van het rooster 2 letters ziet dan zijn dat de eerste letters van voor- en achternaam van iemand. Hieraan kunt u dus ook zien of die datum nog beschikbaar is.

 

Deze nieuwsbrief.

 

Als u een keer bij ons op les bent geweest sturen we u automatisch een nieuwsbrief om u op de hoogte te houden van onze activiteiten. Als deze nieuwsbrief echter niet (meer) wenst kunt u die onderaan altijd afmelden.
Om te voldoen aan de AVG de Europese privacywet hebben we privacyverklaring op het internet gezet. https://seniorwebtholen.nl/contact.htmlOp deze nieuwsbrief staan veel links blauw en onderstreept, als u er op klikt komt u op die site.
Internetcriminelen gebruiken juist deze links om u naar frauduleuze sites te lokken. (deze zijn veilig)
lees meer »

 

Veilig internet 

 

Groen slotje geen garantie.
In de lessen hebben we u geleerd dat een internet adres dat begint met https:// een veilige site was.
Een groen slotje in de adres balk van je brouwser is geen garantie voor de veiligheid van de bezochte site. De NOS heeft aangetoond dat er duizenden malafide websites zijn met een groen slotje.
Een internetbrouwser toont een (groen) slotje als er een https verbinding (met de s van secure, beveiligd) is tussen je computer en de website. Het wil zeggen dat de verbinding veilig is en niet afgeluisterd kan worden. Het zegt dus niks of de bezochte site veilig is. Sinds kort met het ingaan van de AVG moeten alle sites https beveiligd zijn, zo is dus nu ook de site https://seniorwebtholen.nl met een veilige verbinding verbonden.
Criminelen kunnen dus nu ook een beveiligde verbinding naar hun (onveilige) criminele site maken, zoals al aangetoond.
Google gaat de groene slotjes verwijderen en maakt ze grijs. De site die nog een onveilige http verbinding heeft krijgt een rood slotje.
.

 

Inloopspreekuur.  

 

Elke eerste maandag van de maand willen we een inloopspreekuur houden.
Dit houdt in dat u dan gratis langs kunt komen zonder afspraak en uw (kleine) probleem voor kunt leggen.
Het is dus geen les maar eigenlijk een soort van helpdesk voor probleempjes met pc, smartphone of tablet.

 

Cursus fotoboek maken. Cursus fotobewerken.

 

Wellicht zijn er in de vakantie weer veel foto’s gemaakt die de moeite waard zijn om in een fotoboek bewaard te worden. Dat is opgenomen v.a. maandag 8 oktober 4x om de 2 weken.. Als er behoefte is aan een cursus foto bewerken dan kunnen we die alsnog inplannen
lees meer » lees meer »

 

Individuele lessen.

 

Ook willen we dit voortzetten in het nieuwe seizoen, omdat dat voor veel mensen toch de beste manier is vanwege de vele verschillende vragen en kennis.
Onderwerpen zouden kunnen zijn: Omgaan met uw Tablet of Smartphone.
Bepaalde problemen waar u tegen aanloopt met het werken op uw computer. Mailen, internet, mappen maken, back-up maken naar externe disk, kaarten maken, etiketten. Grote bestanden versturen. Enz.
Op het rooster kunt u zien welke tijden nog vrij zijn.
lees meer »

 

Weetjes
Wist u dat 48% van de smartphones niet met een wachtwoord beveiligd is. Ideaal voor dieven die kunnen zo met het apparaat aan de slag mail lezen en wachtwoorden aanpassen. U hoort niet bij die 48% ?Wist u, dat er een site is over de Ramp.
Het watersnoodmuseum bij Ouwerkerk wil het Digitaal Museum op een nieuwe manier vertellen.Zie daarvoor https://watersnoodmuseum.nl/

Wist u, dat ook de 80 – jarige oorlog in kaart gebracht https://80jaaroorlog.ntr.nl/intro

Weet u, waar uw naamgenoten wonen kijk dan is op deze site http://www.cbgfamilienamen.nl

 

 Alleen voor leden van seniorweb.

 

PCHulp is de computerhulpdienst voor leden van SeniorWeb hulp aan huis.
Onze vrijwilligers helpen u telefonisch , of bij technische problemen en er is nu ook een nieuwe dienst die heet leren aan huis. Of het nu om uw Windows-pc, tablet, Mac of smartphone gaat. U wordt geholpen door leeftijdgenoten in begrijpelijke taal.  zie
lees meer »

 

Aanmelding 
Laat ons zo spoedig mogelijk weten of u of een kennis van u van onze diensten gebruik wilt maken, wie het eerst komt wie het eerst maalt.
Aanmeldingen liefst per e-mail op dit mailadres: apenstaartjemaartenshof@outlook.com
Zegt het voort, zegt het voort.Het “computerteam” Aad, Piet en Ben.

 

 

 

Aanmelden via “Contact

 

 

Test uw kennis omtrent veiligheid op het internet op: https://www.alertonline.nl/cyberskillstest#